12 timmars sömn ungefär.

Säger något om hur skönt det var med en LEDIG dag idag! :) Jag är "duktig" med sömnen, då jag vet att jag behöver all sömn jag kan få när jag tränar mycket och jobbar. När jag jobbar de tiderna jag gör blir sömnen ibland lidande och 4 ½ timmars sömn är vad jag får vissa nätter, klart det känns.

Efter många timmars sömn vaknade jag upp helt död (för mycket sömn?!). Mysfrukost med Andreas på det och sedan hem för att börja med dagens bestyr. Ett pass på gymmet i form av axlar och kardio. Jobbade på riktigt bra med axlarna och fick allt på köpet; pump, kontakt och mjölksyra. På ett sätt är axlar min värsta fiende för mjölksyran de bjuder på är hemsk, riktigt jävlig! Nöjd stegade jag iallafall upp på bandet i 26 minuter och tog en powerwalk för lite extra förbränning efter gårdagens godis. Solning på det och jag känner mig som ny! Imorgon väntar konferens, lite träning och filmning och då vill man ju känna sig "fit for fight!" :)

Hemma igen gjorde jag entre i köket. Pasta, köttfärssås och sallad. Emma kan också! :D Övning ger färdighet, helt klart! Efter måltiden med la familia plockade jag fram packningslistan och satte igång. Mycket som ska med även om det bara är i 2 dagar .. Jobbkläder, fritidskläder, träningskläder, finkläder, skor .. Smink, duschgrejer och annat småplock. Kulkulkul! :D

Hade velat bjuda på bilder, men glömde såklart kameran hemma och nu vill jag mest krypa upp i soffan och kolla Ensam mamma söker och dricka Cola Zero. Blir en portion Slow Protein innan sängdags runt 10-snåret. Klockan ringer 4 imorgonbitti. Måste göra mig lite extra fin inför morgondagen. ;)
Hejdå fett.

NEJ jag tycker inte att jag är tjock men med tanke på att jag tränar mycket och äter bra tycker jag att jag borde kunna minska lite på det lilla dallret som finns på magen. :) Det är sånt där som en icke träningstokig människa skulle säga emot, "men du är redan smal". Det handlar inte om det, för ja, jag är smal.

Morgonens pass gick grymt! Bröst och biceps stod på schemat, där biceps framför allt fick en underbar pump och kontakt. <3 Då benen fortsatt är ömma valde jag att köra några set mage också innan jag kunde känna mig klar för dagen.

Nu väntar jobb 14 - 21. Tänkte sitta och fundera på vad som kan bli bättre, vad som behövs nytt och annat skoj att ta upp till nästa möte!

Ska förresten försöka komma med några nya pics till helgen. :)
Det känns roligare med en blogg med bilder i!


Mina ben känner att de lever idag.

Träningsvärk i baksida lår, alla tiders. Jag ragglar fram som en tant på 90 basst. :) Raka marklyft, hej på er, er ska jag träffa igen!

Lång dag på jobbet idag, men en trevlig dag! Har lärt mig en del nytt och jag börjar känna mig säkrare bakom disken. :) Och så blir det konferans måndag - tisdag nästa vecka med övernattning på hotell. Grymt! Hotellfrukost är ju typ bäst!

Längtar förövrigt till morgondagens gympass. Bröst och biceps står på schemat, samt lite kardio. Beroende på hur benen mår kanske jag slänger in mage istället, men det får morgondagen utvisa. :) 4 timmar kvar, sedan hem till sängen för att ladda batterierna!


Träning, en livsstil.

Många tror mig inte när jag säger att jag lätt går upp i vikt om jag inte äter bra eller tränar, framför allt om jag struntar i båda delarna. Tänk såhär istället, hur mycket energi och tid lägger jag inte ner på att träna och äta bra? Det är inget som kommer till mig, bara sådär. Jag "kämpar" en hel del!

Som tur är älskar jag träningen. För mig är det ingen uppoffring att gå upp tidigt och gå eller för att hinna träna i god tid. För mig är det inte heller en större uppoffring att äta bra, skippa onyttigheter och ge kroppen bra energi. Nej, inte alls. Visst har man varit ett godismonster, och jag tycker om allt från godis till bullar och glass, men känslan efter att man äter sådant är inte en skön känsla, så vad går jag miste om egentligen? Turen har jag ju också att tycka om diverse nyttigheter som gynnar träningen och kroppens utseende. :) Jag har mina dagar när jag får unna mig saker och då gör jag det!

Träning är en livsstil. Går man in för det helhjärtat ändras allt från dagliga rutiner till vad som finns i kylskåpet och hur man mår och vad man orkar med. En jäkligt bra livsstil skulle jag vilja säga! Jag trivs bra med den. :)

BRA benpass idag förövrigt! Det var på bokstavligt talat darriga ben jag vinglade hemåt efter passet. :)

Träning hit, träning dit.

Grotesk träningsvärk i ryggen och ömmande triceps. Trots trötthet deluxe igår genomförde jag ett kanonpass med bra kontakt! Viljan är med mig och små höjningar ploppar upp! Tanjerade dessutom mitt PB i dips, 10 st. Jag är fan nöjd med att ha gått från 4 st - 10 st på en månad. Nästa gång vill jag ha en 11:a!

Sitter och dricker mitt kaffe just nu. Runt 12-snåret ska jag upp och bränna av ett benpass. Har funnit kärleken där också. :) Brabrabra! Ska testa lite lite raka marklyften för första gången. Träningstok som man är och aldrig har testat, jag vet att det låter knäppt. Jag ser det som något positivit nu, jag "ser" min vilja mer nu än någonsin!

Dags att packa väskan!

Att skapa sitt eget liv.

Du har alltid ett val.
Du kan alltid skapa en förändring, om du verkligen vill.

Mitt liv, vad det är just nu.
Jag, den jag är idag.
Jag, i framtiden, vem jag vill bli.


Träningsupplägg i olika former.

En del säger så, en del säger si. Träning är individuellt och en sak passar inte alla, utan man måste anpassa upplägg och metod efter en själv och vad som fungerar bäst. (Självklart måste uppläget efter ett tag ändras för att ge kroppen nya utmaningar!).

När jag började träna för ett x antal år sedan (ca: 5 år sedan) var uppläget bara:
1:a dagen
: överkropp
2:a dagen: underkropp

Och så varierade jag de passen ..
Det är ett relativt fungerade upplägg i "brist på tid" och inga mål att bygga direkta muskler.

Därefter delade jag upp kroppen i lite mindre delar:
1:a dagen
Bröst och armar
2:a dagen rygg och mage
3:e dagen ben inkl. vader
4:e dagen Axlar och mage

Och han jag med ett/ eller flera pass till i veckan tog jag det jag kände för ev. kardio, eller helt enkelt började om på schemat från "dag 1".

Därefter har jag mixtrat lite med upplägget. Testat tex. Rygg + biceps och bröst + triceps, och tyckt om det ett tag, men när jag sedan prövat något nytt kännt att jag fått ut mer av träningen.

För tillfället kör jag upplägget:
Dag 1: Rygg + triceps
Dag 2: Ben inkl. vader (jag delar inte upp fram och baksida utan kör hela benen under ett pass)
Dag 3: Axlar + mage
Dag 4: Bröst + biceps 

Varför jag väljer triceps tillsammans med rygg istället för biceps är pga. att jag orkar mer och får ut mer av tricepsövningarna än bicepsövningarna då triceps inte aktiveras med ryggen på det sättet som biceps gör. När jag kör en muskelgrupp vill jag känna att de är "pigga och fräscha" och inte trötta efter att ha fått arbeta tidigare i passet.

Det finns inga regler utan undantag och det finns såklart veckor då man inte hinner med allt, eller måste lägga om i schemat för att t.ex. axlar och bröst inte ska komma dagarna direkt efter varandra utan vila emellan, men fungerar allt som jag vill ser mitt schema ut på detta vis.

Något kommentar om hur just du kör och varför? :)

Söndagstrött.

Att äta glass när man är känslig mot laktos är inte att föredra (den vanliga, icke laktosfria). Kanske om du vill se ut att vara gravid i 6:e månaden eller något i den stilen, men inte annars, ett tips. Lite godis på det, och dagen efter det har du ont i magen, känner dig (och är) allmänt svullen. Det är nästan samma känsla som dagen efter fest.

Jag är trött, ska snart bege mig mot tåget och ta mig till jobbet för ett pass 10 - 20. Blir inte mycket mer än så denna dagen då jag bara sa ta mig hem efteråt, få något kvällsmål i magen innan sängen kommer kalla på mig. Jag behöver BRA timmars sömn!!

Träningsvärk i benen är ett faktum. Blir kanon med bastu och bubbelpool i förmiddag. :)

Tacosmys igårkväll hemma hos Sunne och Fredrik var sweet. Kan inte förneka att jag blir sugen på att flytta hemifrån även om det får vänta ett tag till. :) Och så åker de till Spanien idag i 1 vecka. Varför fick inte jag följa med om jag får fråga? Min dag kommer den också. :D


Bilder efter dagens träning.
Kan lätt konstatera att jag lyckades grymt bra med benpasset idag, med några små ökningar. När jag var klar med benen var jag så sjukt trött så triceps gick lite sådär. Inget PB i dips, men såväl bra kontakt och bra pump. :)

 

 


God natt.

Hemma, ledig i 2 dagar. Jag behöver det. Det finns säkert de som anser att inte ställa upp på att jobba när det behövs är fel, men jag har mig själv att ta hand om också, och det känns ibland viktigare för att jag ska orka. Det är inte ofta jag säger nej, men nu säger kroppen ifrån. 13 dagar har nått sin ände. :)

Nu kryper jag ner under täcket för att imorgon vakna upp till en  bra dag med lite sovmorgon, ett träningspass och kvällsmys hos Sunne och Fredrik i deras nya lya. Tacoskväll it is! <3

Morgonstund har guld i mun.

Säger man så? Struntsamma, bra start på morgonen med 43 minuter på bandet, och idag 400 kcal förbrukade under min "powerwalk". Ibland väljer jag att gå till gymmet och köra på bandet istället för att ta en morgonpromenad ute nu när det är så kallt. Gör ingen större skillnad då det ligger 3 minuter hemifrån och jag då dessutom vet att jag inte kan fuska med hastigheten när jag känner mig trött. :)

Mina planer var egentligen ett styrkepass i form av rygg och triceps, men när jag fick börja 12 istället för 14, valde jag att skippa det och köra kardio istället. På så vis kunde jag få lite mer sömn som min kropp behövde så mycket! Hoppar rygg denna vecka och klämmer in triceps ihop med benen imorgon istället. :) Det jag vet om att jag behöver träna mer på är just triceps .. och mina små axlar som jag körde igår (som jag förövrigt har en fin träningsvärk i!). Ska därför försöka fokusera lite mer på dem ett tag. Det syns på min kropp vad jag tycker är roligast att köra. :) Glöm inte benen förresten .. baksidan! Jag har fått upp motivationen vad gäller benträningen så de är påväg!

Helgen ska bestå av vila .. det är underskattat har jag hört. ;) Jag kan nog behöva det även om det är tråkigt att vila. :)


Jag är lyckligt lottad.

Ibland får man en sådan där känsla som kommer helt plötsligt och får en att känna sig väldigt lyckligt lottad. Jag är det, och alla andra också som har en funktionell och stark kropp. Tänk vad mycket man kan göra med den!

Jag ska se till att ta hand om min kropp!


43 minuter senare, 350 kcal fattigare.

Vad händer? När blev det okej att bli halt på marken bara sådär? Då är det iallafall grymt att ha ett gym 3 minuter hemifrån, för då kan jag avverka mina morgonpromenader där istället. ;)

43 minuter på bandet, 350 kcal fattigare. Grym start på morgonen! Nu har jag fått i mig en proteindrink, samt en tallrik havregrynsgröt (med 2 äggvitor, samt liiite kakao och sötningsmedel) och såklart lite russin, tranbär och nötter uppepå. Mums!

Jag känner mig redo att möta jobbdagen! 12 - 22 är det som gäller idag så morgonens stund på gymmet blir dagens aktivitet. :)

Nu mår kroppen bra igen. :)

Trött. Snart onsdag .. sedan bara en jobbdag innan 3 lediga dagar i rad. Fy fan vad skönt det ska bli!

Jobbdagen gick iallafall fort, fick därefter till ett bra axel- och magpass. När jag började köra funderade jag ett ögonblick "oj, vart kom all energi ifrån?!" Nu har jag även solat och känner mig finare! :) Ska krypa upp i fotöljen med min cola zero och lite kvarg nu innan sängen väntar. Tänkte sattsa på en tidig vända på löpbandet @ gymmet då jag inte börjar förrän 12 imorgon :) Det som oroar mig lite bara är att jag börjar få känningar i högerbenets benhinna .. hoppas det bara är något tillfälligt, annars får jag vila från bandet ett tag och testa crosstrainern eller något annat!
grönt är skönt.


Bilder från fredagens pass. Tagna på samma plats som alla andra ;)

 

Längtar sjukt mycket till dagens pass som äger rum efter jobbet, då jag har planerat att köra slut på axlarna, samt trötta ut magen mer än vanligt. :)

 

Hade vilodag igår som innebar en massa gott att förtära! Laktosmagen är ju lagom rolig ibland .. och idag är en dålig dag. BLÄ! Hoppas den piggnar till sig till i eftermiddag annars kommer det kännas lite sådär att dra till gymmet. Mår inte magen bra mår inte jag bra!

 


4 blev 7 och 7 blev 9.

Förut underskattade jag dips, dessutom var jag lite feg att hoppa upp och testa då jag levde med tanken "jag är svagare än förr", men vad tusan, det är det träningen handlar om, att testa sig fram och utvecklas. Se där, 3 veckor senare har jag gått från 4 dips (utan hjälp) till 9. Dock bara första setet, då jag de resterande 3 set körde 5 reps, men ändå!

Jag är sjukt trött i kropp och knopp just nu. 2 st 04:25 uppstigningar i rad gör en trött såhär på kvällen. Dagarna är hur lugna som helst, men när klockan blivit lite mer och man gjort sitt för dagen kommer tröttheten, boom! Efter lite god köttfärslimpa och potatis till middag väntar mys och en proteinmuffin i samband med fotbollstittande! :)

"Träning gör livet roligare!"

Emmas ben och ett kvällsmål! 

Ja, så ser dem ut, mina små ben. Jag tycker om den antydan till "svep" jag har fått på mina annars relativt små ben. Både när man ser från sidan och framifrån finns det tydliga former som kommer sakta men säkert. :) Tidigare om åren har benträning varit urk och därför oftast blivit det pass man valt att hoppa över, men inte längre!

 

Kaffe och kvarg .. kvarg, finns det något mer vanligt kvällsmål för en träningstok säg? :)
Gott är det iallafall!

 


Mål i sikte?

Har du några mål? Har du ett specifikt mål? Vad som i livet, finns det något du verkligen vill och ska klara av?

Mål är alltid bra att ha. Att ha något att "ta på", för att kunna motivera sig och göra mening av något i livet. Det är och andra sidan inte det lättaste att formulera. Övergripligt, jo visst, men inte om man ska bryta ner de i mindre bitar, till något som man kan mäta och se resultat igenom.

Det definitivt roligaste som har skett vad gäller träningen och motivationen är den "pushningen" jag har fått på gymmet. Ibland är det skönt att få saker bekräftade på annat håll, av folk som lever i träningsvärlden. Vill man så måste man satsa och det är det allting handlar om, att bestämma sig, visa kämparglöd och skita i vad andra tycker (om de inte håller med dig ;D) haha.

Blev ett benpass efter jobbet idag. Hade tänkt kondition då jag trodde jag skulle vara trött efter uppstigning 04:25, men kroppen var med mig och nu sitter jag här hemma med trötta ben. Baconlindad kycklingfilé med fullkornsris väntar till middag. GOTT!


Morgonkardio avklarad. <3

Även om jag är sjukt trött och helst bara vill ligga kvar i sängen under det härliga täcket lyckas jag nästan alltid hasa mig ur sängen och dra på mig promenadkläderna. Efter ett tag, när man blivit varm i kläderna är det riktigt skönt att med raska kliv gå längst gatorna (speciellt en söndagmorgon när alla andra verkar ligga inne och sova 07:20 ... Konstigt?) Hehe.

Har precis fått i mig min gröt och ska svepa vattnet innan det är dags att hoppa in i duschen. Sitter och ser fram emot eftermiddagens gympass som ska bjuda på rygg och triceps! Därefter kan jag behöva myset som komma skall då jag är en aning nervös inför morgondagen. :) Nya ansikten och nya rutiner, med andra ord mycket som ska läras! :D


P.S. I love you.

Ligger nerbäddad i soffan framför P.S. I love you. Jag har inte kunnat låta bli att fälla ett par tårar. Vem blir inte berörd? Det har dock blivit mycket skratt också. :)

Sängen som väntar snart, imorgon ska en powerwalk, jobb och gym genomföras! Till kvällen blir det lite mat och mys innan en ganska tidig sänggång väntar då första dagen på nya jobbet börjar 07:00 på måndag morgon! :) :)


Bilder hit och dit.Det blir lite enformiga bilder inne på gymmets toalett, men fantasin ska nog kunna komma den också!

Grymt axelpass som bjöd på mjölksyra i mängder iallafall. :) Ser fram emot morgondagens armpass som ska få mig att må brabrabra en dag till!

 

Imorgon väntar en intervju med förhoppningsvis goda besked och kvällen ska spenderas hemma hos Andreas föräldrar tillsammans med gott sällskap och alltid god mat!

Sweet sweet!

 

 


Morgonkardio och ett axelpass!

Klev upp strax efter 8 imorse för att bege mig ut längst gatorna. Jag önskade mig träningsvärk i benen och träningsvärk fick jag. Trots ömheten pinade benen på bra och 50 minuter sedan klev jag innanför dörren igen, längtandes efter en god frukost!

Styrkepasset för dagen bjuder på axlar och mage. Jag har fått en liten nytändning vad gäller att träna axlar sedan ett par nya övningar kommit med i bilden. :) Ska försöka bjuda på ett par bilder dagen till ära om jag kommer ihåg kameran!

Benbenben!

Först hade jag tänkt ben, men när jag vaknade tänkte jag "inte ben idag". Hade en konstig huvudvärk, men med tempen tagen låg jag på 36,5. Frisk som en lärka! Bestämde mig för att ta det lugnt ett par timmar och få i mig ordentligt med frukost och mellis för att hoppas på piggare mående, och visst kom den!

Ben var det tänkt och ben blev det! La på 5 kg mer än vanligt i liggande benpress, körde utfall med stång istället för med hantlar (vilket tog sjukt mycket mer + att det blev 2 kg tyngre än vanligt) och knäböj med 10 kg extra. I vanliga fall kör jag med färdiga stänger men nu körde jag i fria kabeln där man lägger på egna vikter och nu slapp man ju den tunga biten att få upp stången på axlarna. Sådär är det när man fastnar i gamla spår .. Det är skillnaden med mig nu mot då, jag vill hela tiden lära mig nya sätt för att kunna förbättras. :)

Gick efter passet nöjd hemåt med trötta ben. Förväntar mig lite träningsvärk morgondagen till ära :)

Nu säger jag god natt.

Här har jag något vackert. Här har jag något som betyder, något som betyder mycket.

Ligger matt i sängen. Huvudet känns en aning tugnt och kroppen mör. Tänkte somna utan att behöva vakna av väckarklockan imorgon. Jag behöver liksom det. Det händer allt för sällan. Är jag ledig vill jag upp och gå eller gymma, eller både och innan annat ska göras. Träningstok där. Visserligen lägger jag mig oftast i bra tid, men känslan av att vakna upp självmant är rätt skön den! :)

Imorgon är det planer på ett benpass. Har tänkt köra lite tyngre och testa lite nya övningar. Spännande! :)

:)

Härlig söndag som har passerat. Morgonpromenad på 45 minuter efter 9-snåret i morgonluften. En rejäl städning av rummet på det, som i sin tur följdes av ett bröstpass på gymmet, samt 20 minuters kardio. Efter det har jag bara varit hemma, tagit det lugnt och ätit en del gott (men nyttigt). :)

Jag funderar på ett konkret mål med träningen, ev. en målvikt att sträva efter. Ska få arslet ur vagnen att fixa lite mått på kroppen också, som man kan jämföra med. Jag vet att det finns folk som tycker detta är helt onödigt och att man ska leva livet också, men det här är mitt liv och sätt att leva. Jag tycker om det, en himla massa! :)

Träning är en del av mig.Igår kebab, idag havregrynsgröt med en gnutta kakao.

Om jag nu är den gymfjolla jag utger mig för att vara kanske bättre träningsuppdatering och bilduppdatering vore på sin plats? Jag ska försöka bli bättre på den fronten, om inte annat för min egen skull. För att kunna gå tillbaka, kolla formen och annat skoj.

Dagens: trött men motiverad
Efter gårdagens svull (kebab, chocklad och lite annat godis) mådde jag, ska vi säga, bajs? För att inte tala om hur jag mådde igårkväll. Jag undrar; Varför gör jag sådär mot mig själv? Äter tills jag spricker bara för att jag "får". Knäppt egentligen, för till slut njuter man inte ens.

Gymmet gick iallafall galant idag. Biceps och triceps stod på schemat och ett avslut på bandet som slutade med 15 minuter, 160 kcal fattigare. Min kondition är sjukt dålig, dock jobbar jag på den. Springer lite varje gång, går mest, men för varje gång försöker jag öka löpandet en aning. :) Dagsformen känns ändå bra med tanke på att jag såg ut att vara gravid i minst 5:e månaden igårkväll!

Innan passet!
Efter passet!

 

Och så frukosten imorse.
Plötsligt går havregrynsgröten ner med ett leende på läpparna.

Lite kakao så var världsproblemet putts veck!

 

1 dl havregryn

2 dl vatten

2 äggvitor

1 tesked kakao

lite russin

och lite cashewnötter och mjölk på det!

 

 

 


RSS 2.0