Degfri måndag!

Det känns grymt att efter en helg slippa känna sig seg och degig. Träning både lördag och söndag, lyckade pass som idag visar sig genom härlig träningsvärk i lår, rumpa, axlar och mage. <3! Kvällen bjuder på ytterligare ett pass, tror jag sattsar på Armar (Biceps + triceps), och en sväng på bandet om benen tillåter. Det sägs ju dock att det är bra att träna med träningsvärk då den ska "tränas bort". Om det nu stämmer?

Nu väntar duschen innan jobb 10 - 18. Vet att lite varor väntar på mig, en god lunch och förhoppningsvis lite trevliga kunder!

Kommentarer
Postat av: stekarn

Länge har man trott att träningsvärk har varit en skada på muskelfibrillerna och muskelfibrerna. En ny forskning visar istället det motsatta, en förstärkning av muskelfibrillerna. Med andra ord kan man säga att kroppen förbereder sig för mer träning. Beroende på vilken typ av träning du utför, hur hårt du tränar och hur länge så kan man uppleva träningsvärken variera från gång till gång.Excentrisk träning leder till den värsta träningsvärken man kan få. Excentrisk träning innebär att musklerna arbetar under förlängning, dvs man bromsar upp en rörelse. Att gå ned för en trappa och springa i nedförsbacke är exempel på sådana rörelser.Svullnad som uppstår i och omkring muskeln kan också vara en bidragande orsak. Smärtan och stelheten ökar när svullnaden ökar trycket på närliggande strukturer.google is your friend!!!!

2010-04-19 @ 22:15:22
Postat av: Anonym

Men var det ett svar på OM det går att "träna bort" träningsvärk? ;)

2010-04-20 @ 07:52:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0