Godmorgon världen!

Ledig idag, YES! :D

Dagen inleddes med en morgonpromenad i det sköna vädret bland trädens alla vackra färger. Det är en sak som är positiv med hösten, alla vackra färger som lyser upp. :) Nu sitter jag och avnjuter en god frukost samtidigt som jag lyssnar på musik. Mornar är bra ibland ...

Ska snart hoppa in i duschen så jag luktar gott tills jag ska över till mormor och fika med mamma och pappa, eventuellt att någon mer kommer över. Måste erkänna att jag tycker att det ska bli mysigt som tusan. Hur länge sedan var det inte jag var med över dit på en fika? Minns knappt när (om man bortser från hennes födelsedag i somras), men dessa lördagsfikor kan jag nästan aldrig vara med på längre. Det är tråkigt, var bättre förr när man var liten och inte hade jobb att sköta om. :)

"Världen öppnar upp sig".


Nu avrundar jag denna dag, på mitt sätt.

Ligger i min säng, ensam ... I rummet har jag tänt lite ljus och musiken spelas på datorn. Har spenderat kvällen framför tv'n med mamma och pappa, + lite te och mackor. Det har varit trevligt men just nu är jag sugen på någon annan.


Iallafall så har fredagen varit en bra dag! Jobbet flöt på, var inte ens trött idag. Kanske hade min vetskap om ledighet imorgon en roll i spelet? ;) När jag kom hem mötte jag Andreas en stund och gick runt i centrum innan mamma kom och mötte mig. Skulle försöka aggera smakråd men hon är svår att ha med att göra. Trots allt fick hon ett par byxor med sig hem, och jag en kjol. Kunde inte låta bli, den var så billig och perfekt! :D För en gångs skull på Gina faktiskt.

Har även besökt solariumet med mamma (idag igen), men idag bara 15 minuter. Brukar inte sola ofta i vanliga fall, men nu fick jag "panik" och ville ha färg tills imorgon, och det tycker jag att jag har fått, så jag är nöjd. :) Efter det blev det varma mackor och sallad till middag, samt att min lilla inhandling från jobbet kom med pappa, nästan som ett brev på posten. En v-ringad lammullströja och ett läckert skärp. Herrkläder funkar också!

 

Nu tänkte jag krypa under täcket. Imorgon väntar en morgonpromenad som jag ser fram emot. :) Även en fika hos mormor och på kvällen 50;års partaj med sköna människor. Det ser jag fram emot!


Värdet i det goda.

Det är en konst att se det stora i det lilla. Det finns mycket i livet att glädjas åt, allt från att ha en familj som älskar dig och ställer upp, till att finna tro inom sig själv och att ha ett jobb att gå till. En annan sak är även att få ha någon att dela livet tillsammans med.

Du kramar mig, jag kramar dig, jag mår bra. Jag ska aldrig släppa dig!

Upp och ner, hela jävla tiden.

Somliga saker i livet är roligare än andra. Jag hatar de tråkiga, men vem gör inte det?

Träningen idag gick helt okej iallafall. En morgonpromenad på drygt en timme och 50 minuters kondition uppe på gymmet efter jobbet. Fick god spenatsoppa med ägghalvor i därefter. Mums! Snart ska jag bege mig iväg och få lite färg på min förfärligt bleka kropp, ska bara se klart Idol dessförinnan. :)

Hämtade mina leggings och stora t-shirt idag. Häftigt bruden!

  

En bra ledig dag.

Kan summera dagen som mycket bra!  Hade en mysig morgon, en bra morgonpromenad om än lite kortare än normalt och ett lyckat samt trevligt gympass tillsammans med Sunne. Det är roligt med en kompis som tränar, för i övrigt har jag tyvärr inte så många som är intresserade av det. Varför förstår jag inte?! När vi var klara på gymmet skjutsade Sunne mig en bit sedan fick jag gå de sista 100 metrarna hem. Fixade ihop lite pasta och tonfisk med rödlöt och vinäger, som satt fint i kistan. :)

Efter mat, dusch, och fixning begav jag mig upp till centrum för att söka lyckan. Lämnade in ett cv (samt skickade in ett till, till en annan butik  via mejl då jag blivit tillsagd att göra det), sedan roade jag mig en stund med att kolla i butiker. Inne på Vero Moda fann jag en tuff t-shirt, blanka leggings, och ett par vanliga mörkgråa leggings. Tufft och bra! T-shirten och de blanka blir att ha på partyt på lördag. Lite rockig sådär, det blir snyggt! Bilder utlovas imorgon då jag ska hämta dem. Pengarna räckte inte till idag. :)


Vad kvällen nu bjuder på återstår att se. Ska lura brorsan att fixa nerladdningsprogram på datorn iallafall i utbyte mot att jag rakar hans skalle, sedan blir det nog att se vem kan slå filip och fredrik.

"Jag saknar dig, din närhet".


Självkritik, ett destruktivt skitbeteende ...

Häromdagen pratades det lite på gymmet, hurvida självkritiken kommer krypandes och hur den succesivt ökar vid träning och när kroppen visar på förändring. Det är nästan så att ju bättre det blir, ju fler fel ser du. Man blir girig, man vill bli bättre, man blir manisk.

Ena killen sa det; "om jag kollar tillbaka på mig själv, hur jag såg ut när jag var som bäst, då tyckte jag mig bara se fel som jag ville förbättra, men idag skulle jag göra vad som helst för att se ut så". Varför har många svårt att se förbättringarna istället för felen? Är människan så girig? Det sistnämnda borde jag inte ställt som en fråga, för vi är uppenbarligen det i det mesta som har med våra liv att göra. Mer pengar, mer matriellt, mer kärlek, mer muskler, bättre kroppar ...

Jag är inte perfekt, jag tar åt mig, för jag känner igen mig. Jag känner mig stolt över vart jag kommit med mig själv och min kropp, men jag vill mer, jag vill bli bättre, jag är inte klar. Den andra killen sa också det; "att vilja förbättras och vara kritisk är väl bra i sig också, det är ju det som får en motiverad till att försöka mer, men det handlar om att inte gå till överdrift". Det är just det, att inte gå till överdrift ... Den hårfina gränsen, lagom eller för mycket. Och vad är egentligen skillnaden?

Jag skulle inte kalla mig manisk, inte med den aptiten jag har, men många skulle nog kalla mig det, med tanke på hur jag väljer att lägga min kost och träning. För vissa är morgonpromenader minst 5 dagar i veckan och minst 3 gympass mycket, + att jag på det väljer bort skit (nu har jag bestämt mig!) alla dagar i veckan förutom 1. Jag skulle kalla det hälsosamt tänkande, för kropp och själ. Det är bra, inte bara på ett sätt. Visst är chocklad gott, godis, läsk, bullar, glass, hamburgare och allt annat också, men nej, man mår inte bra utav det.

Det jag ville komma fram till var egentligen bara att man får välja sitt levnadssätt själv, på egen bekostnad, men skippa det självdestruktiva beteendet, det skadar bara dig själv.

Se till det goda du gör istället, för dig själv och din kropp!


"Med vilja går allt".

Man brukar ju säga så, och det är nog rätt sant.

Var tyvärr förbannat trött hela dagen idag också ... men jag satte på mig järnhandskarna och bestämde mig för att köra benpasset och istället vila imorgon. Med vilja gick det, och bra dessutom! Så jag är glad och nöjd ... och nu ännu tröttare.

Det känns bra att veta att jag får vila imorgon. Det ska bli såå skönt! :)


...

Den senare delen av gårdagen var bra. Gympasset gick strålande och därefter fick jag ligga och kramas med Andreas i soffan hela kvällen. Vad mer kan jag begära? :) Dock var jag förbaskat trött och imorse också tydligen för jag försov mig i ca: 40 minuter. Det är inte likt mig! Typiskt då morgonpromenaden blev lidande, blev bara 30 - 35 minuters promenad istället för 1 timme, men det är ju bättre än ingenting. Var dessutom duktig och åt havregrynsgröt med proteinpulver i, och 2 äggvitor på sidan om till frukost nu. :)

Jobb 12 - 16 väntar idag, sedan förmodligen ett benpass på gymmet. Får se hur tröttheten artar sig, om den inte ger med sig så bestämmer jag mig för att vila. Det är inte värt att träna när kroppen känns sliten. Tycker inte att den borde behöva göra det, men om den gör det så gör den det, då får jag lyssna på den.


"Ta hand om er!"


Sniglar tar sig nog fram fortare.

Imorse gick det inte snabbt ute längst gatorna. Benen var trötta och tunga, de ville liksom inte pina på. Efter ca: 40 minuter fick jag ont i magen också, vilket inte gjorde saken bättre heller ... Men om man ska se det från den ljusa sidan: jag var ute i 1 timme och gick, dvs. fläsket fick röra på sig och det är faktiskt bättre än att ligga hemma och lata sig. :) Ja, om du ser det ur ett träningsperspektiv förstås, sängen är ju väldans skön den också så ibland får man prioritera även den. Vila är viktigt!


Vaknade förresten två gånger inatt, och båda gångerna var jag helt säker på att Andreas skulle ligga bredvid mig, men han gjorde ju inte det. Blir man inte besviken då eller? Ge mig ikväll!




En natt utan din närhet.

Och jag gillar det inte, men vad gör man? Det är positivt på ett sätt, det känns ännu bättre nästa gång man ses. Längtan är inte bara negativ, tvärtom! Får kramas extra mycket imorgonkväll istället. :)

Natti natti! Puss älsk!


"En dag i veckan, that's it!"

Det blev inget lördagsgodis, det blev fredagsgodis istället. :) Det var gott! Mumsade i mig av marabou - amigo, lösviktsgodis och cola. Kort och gott, jag utnyttjade min fredagskväll till max, på gott och ont. Kvällen slutade i magont. Somliga straffar gud med detsamma? (Observera att jag inte är troende, det är bara en uttryck). Även idag har jag gått med ont i magen, men nu känns det bra.  :)

Jag vet inte varför det plötsligt känns så enkelt, en dag i veckan, that's it!


Ska jag, ska jag inte?

Jag blir lite i valet och kvalet, ska jag träna eller inte? Jag är seg i kroppen, har lätt huvudvärk och lite täppt i näsan. Inget märkvärdigt att inte träna för kan jag tycka men det känns motigt när kroppen säger "nej". Valde ändå att ta morgonpromenaden imorse och till min förvåning kändes det riktigt bra. Så efter en god frukost nu känner jag mig piggare. Frågan är bara om jag ska skita i vila idag och bege mig upp på gymmet? För jag är väldigt sugen. Motivationen drar i mig, vill ha upp mig, vill sätta fart på endorfinerna och få igång kroppen. Som jag sa uppe på gymmet i måndags "det får bära eller brista", dagen efter mådde jag sämre men idag mår jag bättre. Så jag kanske kör på samma teori idag igen. Det är inte värre än att skiten bryter ut, jag blir sjuk och sedan kan ta nya tag.

En rolig tanke som dykt upp i huvudet är "på lördag får jag äta godis, då är jag värd det". En dag, det är helt okej. Motivationen har tagit överhand, huvudet spelar mig inte längre ett spratt. Tack för det!




Vart tog alla mina vantar vägen?

Det är kallt ute, riktigt kallt! Som den fjolla jag är så fryser jag väldigt lätt om mina händer, och vad passar då inte bättre än att jag har slarvat bort alla mina fingervantar som jag har när jag är ute och går? Fick låna mammas men det stör mig lite, för jag tror aldrig jag har gått igenom en vinter utan att i princip tappa de vantar jag köpt. Det blir till att gå till barnavdelningen och köpa nya i år, igen ... :)

Morgonpromenad flöt iallafall på bra trots en seghet i kroppen, lite sådär förkylningsseg, men skiten bryter aldrig ut, den bara ligger där och pyr om vartannat. Skulle hellre bli sjuk så jag inte har något annat val än att vila, och sedan få köra på bra, på riktigt. Nu blir det någon vecka i sträck sedan får jag vila någon dag för att jag inte vill riskera för mycket. Körde trots allt på bra hela förra veckan och gårdagen var bra, så jag tar mig nog en vila ikväll, fixar lite saker och myser ner mig hos Andreas istället. Sköter jag matbiten så är ingen katastrof skedd. ;)

Jag är glad över att motivationen åter är bra. Den har gått upp och ner men nu tänkte jag hålla lite extra hårt i den ett tag, så jag kommer någon vart. :) Ha en ätardag, men i övrigt äta bra, träna bra och fixa en pigg och fräsch kropp!

Nallen ikväll.

Inatt får jag sova själv (med nallen som sällskap). Jag tycker inte om det.
Vill ha dig här.

Några ord av sanning.


"Älskar du en person vill du den allt väl, att den mår bra och är lycklig, även om detta inte inkluderar dig".


Höst.


Inga ord, bara en bild.

Sunne, tacos, mörk chocklad och Gin long drink.

En fredagskväll med "klass"! Efter jobb och en snabb duschning satte jag på mig min alldeles underbara långkofta och begav mig mot bussen till dalarö med kanske världens bästa bok i bagaget. På så sätt blev den ca: 25 minuter ensamma färden inte så pjåkig trots allt. :) James Frey - tusen små bitar för den som vill veta, ett absolit hett tips för bokälskare. Den är sann och rå, gripande och ännu mer sann, nästan så nära inpå verkligheten av en värld du knappt vill förstå finns, nästan bakom krönet ...


Iallafall, strax efter 19 slutade tösen och vi begav oss hem till henne för en helkväll tillsammans. Det började med en tacosmåltid tillsammans med hennes föräldrar. Tror vi satt där i över 2 timmar och pratade och åt, och pratade ännu mer. Hur trevligt som helst. :) När klockan började ticka gick vi en trappa upp för att äta mörk chocklad, dricka gin long drink och slutligen se en disneyfilm! Det var länge sedan, men Sunne har rätt, de är bra, de gör en glad, "lite lagom mycket av det goda". Det slutade efter lottning med "Timon och Pumba reser jorden runt". Intelligensfilm var det va? Men man behöver skratta också. :D

Åkte sedan hem vid halv 12 för att möta en tom säng. Mindre roligt och sov mindre bra, men vad gör man? :) Kvällen var iallafall strålande! En bra vän, god mat och annat tillbehör, jo det mår man bra utav.




"Duktigt Emma!"

Ja, faktiskt. Denna vecka har varit bra, både vad gäller mat och träning. Och hur mår jag då? Jo, mycket bättre! Kroppen är fylld med mycket mer energi än under "degveckorna" och det tackar man inte nej till. :)
    Har kört morgonpromenader måndag - fredag och gymmet tisdag - torsdag. Imorgon tänkte jag gå upp och besöka gymmet för veckans sista styrkepass, men skippar promenaden för att få sova ut lite mer. På söndag sedan blir det förhoppningsvis en bakisdag då jag bara tänker ägna mig åt min Andreas och mys med honom för imorgon vill jag festa! Är för tusan ledig hela helgen .. :D (Sist var veckan efter studenten).

Men nu är det dags att göra sig redo för jobb, kör 12 - 16 idag också, som alla andra dagar, och ikväll ska jag åka till Dalarö och mysa med Sunne. Det ska bli trevligt! :)



"Nej nej, jag ska bara titta".

Jag står i butiken och plockar när en kund kommer in. "Hej hej" säger jag, av ren artighet (och för att vi tillbeds att vara trevliga när kunder kommer), för folk brukar uppskatta detta, men inte denna som så många andra ... "Nej nej, jag ska bra kolla" och tittar på mig med uppspärrade ögon. Och då vill vi (läs, jag och mina kollegor) bara säga "Och jag sa bara hej", för vi hade inte i åtanke att hoppa på er. Ett hej är ett hej, inte ett "hej, nu jäklar ska du köpa grejer" ...

När blev det "förbjudet" att vara trevlig?


Höger- och vänsterfil?

Ibland funderar jag på om det vore bättre att precis som för bilarna använda sig av höger- och vänsterfilar för oss "gående". Jag menar, vissa verkar tro att de äger gångvägarna. Det kan tyckas vara något löjligt att irritera sig på men jag gör det, något så fruktansvärt. Gör inte du? Oavsett om jag är påväg till jobbet, gymmet eller bara är ute på mina promenader så möts jag av dessa idioter. Förlåt, men de är ju det ...

Jag går på höger sida om gångbanan, plötsligt svänger en annan person in på samma gångväg och självklart på samma sida som mig. Vad är det som är svårt med att välja den andra sidan när man ser en person i motsatt håll? Och dessutom ha mage att bara pina på och självklart göra (mig) tvungen att byta sida. Nej, det är inte själva grejen att gå åt sidan som är jobbig eller irriterande, det är att folk tror "här kommer jag, flytta på dig" som stör mig. Ibland går jag helt enkelt bara rakt på och till slut blir de tvungna att flytta på sig.

Så det vore för enkelhetens skull att införa ett "system", åminstonde för att jag ska slippa bli irriterad, men jag vet, bara tanken är löjlig, väldigt löjlig ...

Detta är typiskt exempel på ett såkallat "i-landsproblem", inte mycket värt att nämnas. Lite gnäll när det inte finns så mycket annat att gnälla på, för gnälla, det måste man ju?

"Fyllisar".

Vi var nog båda lite runda under fötterna den kvällen ...

Bild ifrån när vi precis börjat träffas i februari iår ..
Puss älskling! :)




Pasta och köttfärssås.

Jag får aldrig nog av den godaste maträtten, utan minsta tvivel ... Perfekt påfyllning av energi efter ett härligt pass på gymmet också. :) Ett pass som förövrigt gick brabra och satte fart på fläsket! Körde igenom rygg, biceps och mage. Fick fin kontakt med skiten och var nöjd när jag stegade hem. Nu väntar en duschning och sedan ska jag bege mig hem till Andreas och mysa ... :)


"Ny vecka ..."

Har ni hört den förr? Den tycks dyka upp varje söndagskväll, "imorgon börjar en ny vecka, då tar vi nya tag". Sagt och gjort, idag tog jag nya tag. Morgonpromenaden flöt på galant och frukosten har varit nyttig. I veckan väntar fler pass (vad som är tänkt iallafall) än föregående. Får se till att hålla mig pigg och kry så jag kan göra kroppen glad på gymmet. :) För det är faktiskt så, du mår mycket bättre av att vara fysiskt aktiv, det är inget "bullshit".

På tal om söndag och snacket om "nya tag". Det var übermysigt igår, även om det var en onyttig myskväll. De nya prisonbreakavsnitten har ju börjat trilla in så man kan ladda ner, då jag är en trogen tittare av denna serie fick Andreas stå ut med det under kvällen ... De två första avsnitten laddades ner, lite godis och chips inhandlades och sedan la vi oss där i sängen med datorn framför och skålarna emellan. Mysigt, eller hur? ;)

Jag tycker synd om er flickor som inte får ta del av min underbara Andreas, ni missar något extraordinärt. Han är minminmin! :D PUSS!


Jag sa ju det!

Garderoben fick sig lite förnyning igår. Jag sa ju det!

Först hittade jag en perfekt lång kofta med knappar på Bik bok i mörkgrått. Sedan hittade jag den perfekta färgen (som jag från början var ute efter) i samma kofta (lång polotröja) som jag nyss köpte i lila, så jag bestämde mig för att haffa den och låta mamma lämna tillbaka den andra idag. Lila saker kan jag införskaffa ändå ... :)

   

Det är höst, märks det?


 

Fredagsmys.

Äntligen fredag! Ja, idag kan jag faktiskt säga så (även om jag inte är ledig). Ska nämligen efter jobbet in till stan och möta upp älsklingen för lite strosande i stan och en matbit. :) Är alltid lika mysigt att vara hemma och kramas men det är något speciellt med att hitta på något annat, något som man inte gör varje dag. Vet inte riktigt vart kvällen bär oss, men förmodligen blir det någon italiensk restaurang. Ska nog hinna med att införskaffa något nytt till garderoben också, om jag känner mig själv rätt. :D


"Du är allt jag någonsin önskat mig".



"Vila gör susen".

Idag känns det bättre. Gårdagen var seg, tröttheten bestod och lite huvudvärk kom på besök. Hela kroppen kändes rent ut sagt åt helvete ... Skippade gymmet och istället åkte mamma och jag och handlade lite skor. :) (Blev som plåster på såret ;D). Därefter tog jag det bara lugnt hemma. Andreas kom över och gjorde mig sällskap. Vi åt, myste, drack lite mer te och kollade på tv innan vi slocknade, faktiskt innan 23 igår också ... Vi behöver nog sömnen båda två. Och jag får aldrig nog utav hans sällskap, av hans närhet. Det känns precis som förut, "han är min drömprins". Jag säger det igen, jag är lycklig! :)


   

Tycker helt klart att skopunkten kan ha fina skor till förmånliga priser.
Köpte ett par mjuka och sköna "ballerina" användbara till hösten och även på jobbet, samt ett par svarta stövlar fina både till höst och vinter. Har sedan tidigare bara fodrade stövlar så jag ville ha något "finare" att kunna ha till klänningar eller kjolar när det blir tillfälle. :)

Gymfjolla för livet.

Vad är det som händer? Igår slocknade jag i Andreas knä tidigt och idag är jag fortfarande skittrött. Hoppas att det inte är något lurt på gång ...

Gårdagen blev iallafall lyckad. Hittade två linnen och lite strumpor i nacka (hade sug efter mer men lätt mig kontrollera mina impulser, haha), sedan fick jag mysa lite med älsklingen. :) Därefter åkte jag hem och åt lite, samt packade väskan innan jag mötte upp Ida för att hälsa på i gamla plugget. Lärarna var väldigt pratglada ... :) Riktigt roligt att känna sig välkommen och "saknad" av dem, då är det ömsesidigt iallafall. Efter 16-tiden sedan begav jag mig till gymmet, där genomförde jag ett bra och svettigt pass bland stålet. Körde igenom ryggen, biceps och mage, samt avslutade med 25 minuter på trampen. Det är när man befinner sig där, mitt i ruset, som man förstår varför träning gör tillvaron mycket roligare!

Avslutade kvällen hos Andreas med mys, tv-tittande och te-drickande. Du gör mig lycklig, men det var inget nytt va? :D


Lite hjälp på traven.

Till nästa månad blir det nog att införskaffa lite tillskott, åtminstonde protein och eventuellt något mer utöver det. Ska be Andreas skicka efter åt mig och be om råd då jag erkänner att jag inte är fullt så haj på märken, vad som kanske är "bättre" än de andra osv. Har tills nu kört på whey 80 men man kanske ska testa något nytt?

Är sugen på att bli ännu lite seriösare med träningen igen, men jag ska inte säga för mycket ... det enda jag vet är att det inte är nice att äta godis flera dagar i veckan och bli svullen både här och där.

"Nu kan vi vara glada igen!"

Nu är eländet slut! Inventeringen är över och alla kan bli glada igen!? :) Hur skönt som helst och ännu skönare att vara ledig idag. Gick dock ändå upp strax innan 7 för att ta mig en morgonpromenad, (som förövrigt var hur skön som helst efter förra veckans onyttigheter ...) Har precis ätit frukost så nu ska jag göra mig iordning för att sedan ta bussen till forum nacka. Tänkte strosa runt lite, se om man kan hitta något roligt att köpa och säga hej till min snygging. :) Vid 3-tiden sedan ska jag förbi gamla plugget en sväng innan ett hårt pass på gymmet väntar. Fan vad jag längtar!

RSS 2.0